ga terug

Alles wat je moet weten over het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De WAB moet de kloof tussen flexibele en vaste arbeidsovereenkomsten verkleinen. Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd en de wet wordt ingevoerd (beoogde ingangsdatum: 1 januari 2020), dan gaat er veel veranderen. Lees er alles over in onze whitepaper.

De veranderingen die het wetsvoorstel met zich meebrengt, zijn groot. Bijvoorbeeld op het gebied van oproepovereenkomsten, de transitievergoeding en payroll. Dat geldt niet alleen voor jouw organisatie, maar ook voor alle mensen op de werkvloer.

Wij hebben de verwachte gevolgen uiteengezet in een downloadbare whitepaper. Het geeft een inkijkje in de belangrijkste wijzigingen.

Klik hier om de whitepaper te downloaden (versie: 6 maart 2019).

Let op! De WAB is door de Tweede Kamer aangenomen, maar moet nog worden behandeld door de Eerste Kamer. Daarnaast zijn een aantal zaken in het voorstel nog onduidelijk. Dit betekent dat de inhoud nog niet vaststaat en kan wijzigen. Als er wijzigingen plaatsvinden, passen wij deze whitepaper aan. Let dus goed op dat je steeds de laatste versie leest en gebruikt. Op deze pagina vind je altijd de meest recente versie.

Share

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan