ga terug

USG People: ‘Goed werkgeverschap betekent: investeren in je mensen’

‘De uitzendbranche is een bijzonder dynamische branche’, vertelt Leonie Belonje, Chief Human Resources Officer bij USG People in een interview met a.s.r verzekeringen. De HR-dienstverlener wil in 2021 dan ook een mooie ambitie realiseren: 100.000 mensen aan een betekenisvolle baan helpen. Die missie is volgens haar alleen haalbaar met goed werkgeverschap, zeker in de huidige veranderende arbeidsmarkt. Leonie deelde onlangs de visie van USG People op de website van a.s.r. verzekeringen.

In het interview vertelt Leonie onder meer wat goed werkgeverschap volgens haar inhoudt. “Goed werkgeverschap is voor ons een belangrijk onderwerp, want bij USG People zijn onze mensen het grootste kapitaal. Wij zijn ons ervan bewust dat het hebben van werk – samen met een goede gezondheid en sociale contacten – deel uitmaakt van een gelukkig leven. We hebben dus direct impact op iemands leven. Aan de andere kant beseffen we ook dat veel van de huidige banen over vijf jaar misschien niet meer bestaan. Daarom nemen we de verantwoordelijkheid om onze mensen inzetbaar en relevant te houden voor de arbeidsmarkt van de toekomst.”

USG People heeft niet alleen oog voor de eigen collega’s, maar ook voor al haar flexmedewerkers. Leonie: “Ook hen willen we inzetbaar en relevant houden. Dit doen we onder andere met USG People College. Hier leiden we mensen op voor een rol waar ze de aankomende jaren mee vooruit kunnen. We investeren dus in onze eigen collega’s én in flexmedewerkers.’

Lees het hele interview met Leonie Belonje hier en ontdek welke tips zij heeft voor andere organisaties.

Share

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan