ga terug

Wijzigingen in de CAO voor Uitzendkrachten

Met ingang van 1 september 2019 wordt er in de huidige ABU CAO voor Uitzendkrachten een aantal bepalingen gewijzigd of toegevoegd. Per 30 december 2019 wijzigt de cao volledig. De ABU en NBBU bereikten hierover recentelijk met de FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV een onderhandelingsresultaat. De vakbonden hebben inmiddels ingestemd met dit resultaat en dat betekent dat de wijzigingen definitief zijn. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Gevolgen nieuwe cao

De cao wijzigingen hebben gevolgen voor USG People, voor onze klanten en vooral voor de mensen op de werkvloer. En daar draait het bij USG People allemaal om: mensen.

Om de gevolgen voor iedereen zo helder mogelijk toe te lichten, zetten wij in een whitepaper de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij. We geven aan op welke punten de huidige ABU-cao wijzigt per 1 september 2019 en we zetten de belangrijkste wijzigingen uit de geheel vernieuwde cao per 30 december 2019 uiteen.

Klik hieronder om de whitepaper te downloaden:

  • NL (versie 1.3 – 25 november 2019)
  • EN (version 1.3 – 25 november 2019)

NB: Wij zetten de wijzigingen in de cao zo zorgvuldig mogelijk in deze whitepaper uiteen. Ingeval van nieuwe inzichten passen wij deze whitepaper aan. Let dus goed op dat je steeds de laatste versie leest en gebruikt. Dat is in dit geval versie 1.3 (25 november 2019).

Share

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan