Julian van der Meijden is met ingang van 1 april 2020 benoemd tot CFO van USG People Nederland. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Johan Bogaard, die in januari afscheid heeft genomen van de organisatie. In zijn nieuwe functie is Van der Meijden verantwoordelijk voor de financiële besluitvorming, planning en de financiële verslaglegging van USG People Nederland.

Julian van der Meijden heeft een lange staat van dienst opgebouwd bij KPN. In de afgelopen twintig jaar bekleedde hij verschillende leidinggevende functies binnen het financiële domein van de organisatie. Zo was hij in de laatste tien jaar van zijn carrière bij KPN achtereenvolgens werkzaam als Senior Project Manager Mergers & Acquisitions (2010-2013), waarna hij werd benoemd tot Director Business Control IT Solutions. In 2015 trad hij aan als Director Finance CCO Consumer Market en in 2017 volgde zijn benoeming tot Senior Manager Finance Business Market. In zijn vorige functie was Van der Meijden werkzaam als Vice President Transformation and Post Merger Integration van KPN. In deze rol leverde hij onder meer een bijdrage aan een nieuwe strategie voor de zakelijke markt.

“Julian kan terugkijken op een lange en zeer veelzijdige carrière bij KPN, waar hij uiteenlopende rollen in het financiële domein heeft vervuld. Met deze bagage beschikt Julian over een brede en diepgaande kennis en ervaring wat hem in staat stelt zijn nieuwe rol als CFO van USG People Nederland met succes te vervullen”, zegt Adriaan Belonje, CEO van USG Nederland. “Julian is zeer gedreven en hecht daarnaast veel waarde aan samenwerking en de mensen achter de cijfers. We hebben Julian leren kennen als iemand die zeer geïnteresseerd is in onze branche en een duidelijke en bewezen business oriëntatie en belangstelling heeft. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het succes van onze organisatie.”

Julian Van der Meijden treedt toe tot het vijfkoppige bestuur van USG People Nederland, dat verder bestaat uit Adriaan Belonje (CEO) , Marion van Happen (COO MKB en Specialty labels), Leonie Belonje (CHRO) en Kees Stroomer (COO Large Accounts en Commercie).